قسمت اول، امریه دانش بنیان و پیش نیازهاش

 

ویدئوی این قسمت:

 

 

 

چطور 2 ســـــــــال از عمرم رو به جای رفتن روی برجک نگهبانی، پشت میزم بشینم و کارم رو انجام بدم؟ امریه دانش بنیان چیه؟ چه شرکت هایی میتونن ازش استفاده کنن؟ افراد باید چه شرایطی داشته باشن تا بتونن ازش استفاده کنن؟

 

سلام، من علیرضا پیر هستم، هم بنیانگذار استارتاپ نورولند و مدیرعامل شرکت دانش بنیان آمولای

در این سری نوشته‌ها به شکل مختصر و مفید در مورد امریه دانش بنیان سربازی، اینکه چطوری براش اقدام کنید و… صحبت میکنم.

در ابتدای هر کدام از قسمت ها یه نکته هست که تکرارش میکنم و اونم اینه: چیزی که ما در این سری نوشته‌ها در موردش صحبت میکنیم، فقط بحث “امریه دانش بنیانی” و موضوعات مرتبط بهش هست. در مورد سایر امریه ها و یا کسر خدمت ها، من اطلاع کافی ندارم و احتمالا نمیتونم کمکی کنم.ذکر این نکته هم لازمه که من منبع رسمی برای این اطلاعات نیستم بنابراین احتمال وجود خطا در صحبتهام وجود داره. اطلاعاتی که در این سری نوشته‌ها بهتون میگم بخش زیادیش تجربه شخصی، و بخشیش هم داده هایی هست که از مسئولین امر امریه دانش بنیانی کسب کردم.

اول از همه امریه دانش بنیان چیه؟ حاکمیت با توجه به اینکه شرکتهای دانش بنیان الان بازوی خیلی قوی برای پیشرفت اقتصادی کشور هستن، اومده دیده جمع کســـــیری از اونایی که توی شرکت دانش بنیان نقش کلیدی دارن، توی سن سربازی هستن و شرکت های دانش بنیان هم به شدت وابسته به اشخاص کلیدی شون هستن. بنابراین برای اینکه موتور حرکت شرکتها از چرخیدن واینسته، اومدن قانون امریه دانش بنیان رو پیگیری و اجرایی کردن که میشه این:

شما و شرکت در صورتی که شرایط لازم و امتیاز لازم رو کسب کنی، میتونی آموزشیت رو در یکی از پادگانها بگذرونی، و بعدش توی شرکت دانش بنیان سرباز بشی و کل دوره خدمتت رو توی همون شرکت بگذرونی. به همین سادگی.

خب سریع بریم در مورد شرایط شرکت متقاضی و فرد صحبت کنیم. 

 

شرایط شرکت:

 

در درجه اول شرکت باید دانش بنیان باشه، شرکت خلاق، شرکت فناور، یا هر نوع مجوز دیگری به جز دانش بنیان، تا جایی که من میدونم “امریه دانش بنیان” نداره و اگر هم داره، من ازش خبر ندارم. لازم به ذکره که این قانون مصوب شهریور 99 هست، و تا الان که آبان 1400 هستیم در حال اجراست. قانون ممکنه عوض بشه بنابراین خودتون هم پیگیر باشید.

میدونید که چند نوع شرکت دانش بنیان داریم، و باید بدونید که اینکه چه نوع شرکت دانش بنیانی داشته باشید، هیچ تاثیری توی مسئله امریه دانش بنیانی نداره، یعنی دانش بنیان نوع 1، نوع 2، نوپا، صنعتی، تولیدی و هرچی. برای همشون این قانون تا جایی که من میدونم یکسانه.

 

علاوه بر این داشتن اظهارنامه مالیاتی با بیش از 100 میلیون تومان فروش یا، صورت معاملات فصلی با بیش از 50 میلیون تومان فروش برای شرکت ضروریه.

هر شرکت دانش بنیان در سال میتونه یک نفر، و یا به ازای هر 100 میلیون تومان فروش اظهارنامه ای بیشتر و یا 20 نفر بیمه شده، یک سهمیه اضافه تر رو در شرکت خودش امریه کنه. یعنی اگه توی سال 99 شرکت ما 200 میلیون تومان فروش و 20 نفر لیست بیمه داشته باشیم. در سال 1400 میتونیم 1 نفر که سهمیه عادیمونه، به علاوه یک نفر دیگه به خاطر 100 میلیون فروش بیشتر و یک نفر دیگه به خاطر 20 نفر بیمه شدگان مون امریه بگیریم. (این اعداد ممکنه هر چند وقت یک بار تغییر کنه پس همیشه به سایت دانش بنیان مراجعه کنید و اطلاعات آپدیت شده رو بگیرید)

 

حالا شرایط فردی که میخواد امریه بشه:

1- فرد باید حداقل در 6 ماه اخیر در زمان درخواستش در شرکت مشغول به کار بوده باشه و حداقل 6 ماه براش بیمه رد شده باشه. این شرط برای مدیرعامل برقرار نیست و نیازی به بیمه داشتن نیست فقط باید حداقل 6 ماه اخیر بر اساس روزنامه رسمی این سمت رو داشته باشه.یادتون باشه که این قانون برای حمایت از افراد کلیدی شرکت های دانش بنیانه، بنابراین طبیعیه که قانون گذار سعی کنه با ایجاد یک سری محدودیت ها، اطمینانش رو از اینکه افرادی که امریه میشن، حتما کلیدی هستن رو بالا ببره. این 6 ماه التزام به بیمه هم به خاطر همینه.

2- فرد باید در زمان درخواست حداقل مدرک کارشناسی رو داشته باشه (فارغ التحصیل شده باشه) یا اینکه جوری برنامه ریزی کنه که تا 1 ماه قبل از تاریخ اعزامش به آموزشی، حتما فارغ التحصیل بشه. 

3- شما یک سال بعد از فارغ التحصیلی فرصت دارید که دفترچه اعزام رو بگیرید، اگر بیشتر از یک سال بگذره غیبت می خورند، چه به این دلیل غیبت خورده باشید چه به هر دلیل دیگری، دور امریه رو خیط باید بکشید :))

4- کسری پروژه ممنوع. اگر کسری پروژه انجام دادید، مگر در موارد خیلی خاص و از ارگانهای خیلی خیلی خاص ارتش، امکان گرفتن کسری رو نخواهید داشت. بنابراین اگر مطمئن شدید کارای امریه تون اوکی میشه، باید حتما برید به ارگانی که ازش کسری خدمت گرفتید و نامه لغو کسری خدمت رو بگیرید. وگرنه امریه پر.

5- بر اساس مصوبه ای که جدیدا اجرایی شده رشته های مرتبط با پزشکی فعلا امریه ندارن.

 

حالا اگر همه این شرایط رو داشته باشیم، چطوری درخواست بدیم؟ امریه شدن تضمینیه؟ چقدر طول میکشه فرایندش؟ از کجا درخواست بدیم؟

توی قسمت بعدی باهم در موردش صحبت میکنیم 🙂